Pentru a vizualiza Planul National de Dezvoltare al Romaniei 2007 - 2013 accesati click aici !
luni, 24 noiembrie 2008
joi, 25 septembrie 2008
Repara Objective IELTS Advanced CD
Objective IELTS Advanced CD nu merge! Da o eroare cum ca ar trebui instalat Flash.ocx insa nu de la asta vine problema...
Daca ai Vista, chiar daca ai tot instalat, nu va merge CD ul cu Objective IELTS...
Asadar ce trebuie sa faceti este...
- Instalare:
1) Download MSVCR80.DLL si se pune in folderul Windows\System32
2) Download MSVCP80.DLL si se pune in folderul Windows\System32
- apoi fie se instaleaza pe HDD sau se porneste direct de pe CD aplicatia, insa nu oricum, ci: se da click dreapta pe executabil (.exe)> Properties>tabul Compatibility> apoi se bifeaza Run this program as an Administrator (e valabil si dc se instaleaza pe HDD si se ruleaza aplicatia local)
Cam atat! Succes!
Daca aveti probleme scrieti-mi!
vineri, 15 august 2008
marți, 15 iulie 2008
Site nou cu poze facute de mine
http://cipboy.viewbook.com/
Aceasta este adresa catre un site unde am pus niste poze mai interesante facute de mine cu aparatul digital...
http://cipboy.viewbook.com/
miercuri, 25 iunie 2008
Date contact Carmen Harra
Carmen Harra a fost de curand invitata emisiunii HappyHour de pe PRO TV si in cadrul emisiunii din 24 iunie 2008, la sfarsit, a lasat o adresa de email unde poate fi contactata. Aceasta este:
email: CarmenHarra@aol.com
Site web: www.carmenharra.com
marți, 18 martie 2008
Cum sa gasesti cropuri pe Travian (sat cropper)
Daca esti un impatimit al Travianului, sigur vei ajunge sa ai nevoie de un cropper de 9 sau 15 ca sa poti sa iti tii armata crescuta in zeci/sute de zile. Croperele sunt putine si harta e mare asa ca sigur nu vei avea rabdare sa stai sa cauti patratel cu patratel sa vezi “where`s the precious”. De aceea iti recomand Travian Extended Map care iti va usura cu mult, chiar foarte mult munca.
Scriptul functioneaza doar pe Firefox. Pentru a putea instala acest script va trebui sa instalezi un add-on pentru Firefox numit Greasemonkey. Apoi instalati Travian Extended Map (in partea dreapta-sus a paginii veti gasi un buton install this script). Acesta din urma te va ajuta sa gasesti croperele.
Click pentru exmplu:
Improvements: - travian cropper finder
- gaseste croper travian
- gaseste crop travian
- cum cauti croper pe travian
- crop travian
- travian cropper
- travian map
- travian map search
- cauta crop travian
joi, 28 februarie 2008
1 Martie - Martisor
Folclorul roman s-a dezvoltat la confluenta a doua mari regiuni ale civilizatiei europene: vestul si sudul Europei. De-a lungul secolelor, romanii si-au cristalizat propria lor cultura. Aceasta cultura reprezinta nevoia de comunicare a omului cu natura si a omului cu alti oameni. Spiritualitatea romaneasca a fost in perfecta armonie cu pozitia geografica a tarii noastre si cu practicile populare ale romanilor.
Cultura romaneasca prezerva cu grija memoria stramosilor ei, astfel ca printre cele patru mituri importante ale romanilor il vom intalni alaturi de "Miorita" si pe cel al "Babei Dochia", ultimul fiind in stransa legatura cu data de 1 Martie si cu martisorul.
Romanii sarbatoresc venirea primaverii intr-un mod unic, la inceputul lunii martie.
1 Martie este in calendarul ortodox ziua Evdochiei, o femeie martir, numita si Dochia. Sarbatoarea este de fapt apriori timpurilor crestine, iar Dochia este un personaj pagan.
Traditia martisorului este o mostenire de la stramosii nostrii romani. Cuvantul "martisor" are origini latine si este numele popular al lunii martie.
Acest stravechi obicei al primaverii este specific poporului roman si isi are originea in credintele si practicile agrare. Sarbatoarea lui are loc in prima zi a lui martie, considerata ca prima luna a primaverii. La Roma, inceputul anului nou se sarbatorea la 1 martie, luna care purta numele zeului Marte, ocrotitor al campului si al turmelor, zeu care personifica renasterea naturii.
La vechii traci aceleasi atribute le avea zeul Marsyas Silen, considerat inventatorul fluierului, cultul sau fiind legat de glia materna si de vegetatie. Lui ii erau consacrate sarbatorile primaverii, ale florilor si fecunditatii naturii.
In multe sapaturi arheologice din Romania s-au gasit martisoare cu o vechime mai mare de opt mii de ani. Sub forma unor mici pietre de rau vopsite in alb si rosu, ele erau insirate pe ata si se purtau la gat. Culoarea rosie, data de foc, sange si soare, era atribuita vietii, deci femeii. In schimb, culoarea alba, conferita de limpezimea apelor, de albul norilor era specifica intelepciunii barbatului. De altfel snurul martisorului exprima impletirea inseparabila a celor doua principii ca o permanenta miscare a materiei. El semnifica schimbul de forte vitale care dau nastere viului, necurmatul ciclu al naturii. Culorile alb si rosu au ramas pana in zilele noastre ca simbol al sexelor, ele fiind regasite si la bradul de nunta si inmormantare.
Cand venea primavara, oamenii obisnuiau sa lege de copacii funii albe si rosii, cu scopul de a alunga duhurile rele. Aceasta masura de precautie era luata pentru a preintampina orice fel de posibil dezastru care s-ar fi putut abate asupra florilor copacilor si i-ar fi putut impiedica sa rodeasca.
La originile martisorului a stat o moneda de aur la care se atasa o sfoara facuta din doua parti rasucite, una rosie si alta alba, pe care copiii obisnuiau sa o poarte la gat. Exista credinta, conform careia, acesta amuleta aducea noroc si fericire. Fetele purtau martisorul pana cand infloreau copacii, moment in care, legau martisorul de trunchiul unui copac iar cu moneda isi cumparau branza, pentru a avea o fata alba si frumoasa tot anul.
Dupa un timp, margele frumos colorate au luat locul monedei. In unele parti ale tarii, martisorul este purtat la incheietura mainii, toata luna martie. Dupa care, inainte de rasaritul soarelui, fetele il innoada de trunchiul unui copac sau il pun intr-un arbust de trandafiri, cu convingerea ca toate dorintele lor se vor implini.
Simbolul snurului realizat din cele doua parti rasucite, una alba si cealalta rosie, a fost initial folosit de daci inainte ca romanii sa-i cucereasca. Pe acea vreme snurul era alcatuit din alte doua culori: alb si negru. Culoarea neagra reprezenta lana neagra data de Baba Dochia nurorii sale, si simboliza intunericul iernii. Partea alba simboliza lumina primaverii. Lana s-a schimbat, conform legendei, din negru in alb prin sacrificiul fetei. Din aceasta cauza partea rosie din martisor reprezinta sangele si sacrificiul. In final, primavara si martisorul vor fi mai puternici decat intunericul cu ajutorul lui Isus Cristos.
In zilele noastre, martisorul este un simbol al primaverii care va sa vina, iar realizarea lui a devenit o adevarata opera de arta. Oamenii ofera cu multa placere de 1 Martie martisoare celor pe care ii iubesc, ca simbol al admiratiei lor, ca respect si stima speciala pentru doamne si domnisoare.
MARTISORUL LA VECINII NOSTRII
Daca mergi pe strazile Bulgariei, pe data de 1 Martie, vei intalni numeroase figuri fericite. Dar in primul rand, ochii tai vot fi capturati de martisoare. Toata lumea isi decoreaza hainele cu ele. Mai mult, poti sa observi martisoare purtate chiar de caini si pisici. In satele mici din munti, oamenii isi aranjeaza si animalele domestice din ograda (miei, cai, capre etc) cu astfel de podoabe. Casele au si ele, de asemenea, propriul lor martisor.
Te-ai putea intreba de unde provine acest obicei. In timpurile vechi, "matenitsa" cum sunt denumite martisoarele in limba bulgara, au fost acceptate ca un semn de ritual, ca o amuleta creata special pentru a te proteja de spiritele rele. In zilele noastre, aproape toate aceste simboluri au fost uitate, ramanand doar cel legat de venirea primaverii. Dar si acum, bulgarii cred ca, vor fi sanatosi tot timpul anului daca poarta "martenitsa" in luna martie. Exista o zicala din batrani care spune ca "daca nu porti martisor, Baba Marta va aduce spiritele rele in casa ta". Caracterul mitic Baba Marta personifica primavara si soarele care poate cu usurinta sa arda fetele sensibile ale oamenilor. Conform credintei nationale, Baba Marta este o batrana neputincioasa. Acesta este motivul pentru care are tot timpul la ea un bat de fier in care se spijina. Bulgarii cred ca, temperamentul batranei este foarte instabil. Astfel ca, atunci cand Marta zambeste, soarele staluceste pe cer, iar atunci cand este suparata pe cineva, vremea urata isi face simtita prezenta. Majoritatea ritualurilor aveau ca obiectiv principal multumirea batranei. Baba Marta nu va vizita decat casele curate si bine ingrijite. Din acest motiv, in fiecare an, la sfarsitul lui februarie, bulgarii obisnuiesc sa-si faca curatenie generala in case. Este de fapt un simbol al curatarii de tot ceea ce s-a adunat rau de-a lungul anului, de toate lucrurile vechi si nefertile, si de care trebuie sa te debarasezi odata cu venirea primaverii, pentru a te putea purifica.
Baba Marta are cerinte specifice pentru cei cu care se va intalni la inceputul lui martie. Astfel ca, batranii nu trebuie niciodata sa iasa prea devreme din casa in aceste zile pentru ca batrana doreste sa intalneasca doar fete tinere si femei. Doar asa vremea va fi tot anul frumoasa si calduroasa. Trebuie de asemenea sa poriti "martenitsa".
Toata lumea poarta "martenitsa" in Bulgaria, inclusiv necuvantatoarele. Martisoarele bulgarilor sunt asemanatoare celor din Romania. Sunt facute din doua bucati de matase, una alba si cealalta rosie, rasucite intre ele, la care se ataseaza monede, par din coada de cal, margele, usturoi, carcase de melci etc. Impreuna formeaza amuleta.
In anumite regiuni din Bulgaria martisoarele sunt purtate in functie de statutul social al persoanelor in cauza. Astfel, fetele nemaritate vor purta martisorul in partea stanga a rochiei, in vreme ce fetele batrane il vor purta pe degetul mic al mainii stangi. Barbatii casatoriti poarta "martenitsa" la soseta dreapta.
Martisoarele se poarta o perioada de timp bine determinata, dupa care se agata in copacii care urmeaza sa infloreasca. Procesul scoaterii martisoarelor a fost legat de paracticile de previziune a vremii. In sud, spre exemplu, oamenii cred ca ar trebui sa-ti dai jos martisorul doar atunci cand vei observa un stol de berze. In alte regiuni acest lucru se intampla la vederea unei lebede, existand credinta ca, vei fi tot anul la fel de gratios precum respectiva pasare. Fetele nemaritate isi pun martisorul sub o piatra mare si incearca sa ghiceasca care le va fi ursitul.
Scoaterea martisorului, conform ritualurilor, are un scop bine intemeiat: sa marcheze astfel tranzitia dintre sfarsitul iernii si noul anotimp care incepe.
Martenitsa, aceasta amuleta magica, mostenita de la predecesori, este primul semn al venirii primaverii. El simbolizeaza credinta fiecaruia ca toate vor fi mai bune in anul ce va sa vina.
joi, 7 februarie 2008
Best antivirus 2008 - Cel mai bun antivirus 2008
Mi-a expirat licenta de antivirus si am pornit in cautarea celui mai bun antivirus, firewall, etc. si iata ce am gasit... va recomand.
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/
http://antivirus.about.com/od/antivirussoftwarereviews/tp/aatpavwin.htm
miercuri, 6 februarie 2008
Un student a condensat Windows Vista de la 15GB la 1,4GB => vLITE
Am gasit astazi ceva foarte interesant si de un real ajutor mai ales pt cei cu spatiu limitat pe HDD si pt cei care au un sistem "mai putin dotat"....
Un student din Croatia a creat o aplicatie care condenseaza simtitor Windows Vista, spunand ca marimea celui mai amplu sistem de operare de la Microsoft este totusi exagerata.
„Cine poate justifica un sistem de operare de 15GB?” a intrebat Dino Nuhagic, un student in anul cinci din Split, un oras croat de la Marea Adriatica. Nici numerosii utilizatori si nici Nuhagic, care si-a denumit creatia vLite.
Programul gratuit le permite utilizatorilor sa culeaga si sa aleaga care componente Vista, drive-uri si chiar pachete de limbaje vor sa instaleze, apoi sa construiasca un o imagine de disc care poate fi scrisa pe un DVD pentru o instalare imaculata a sistemului de operare.
„De ce am facut-o? Ei bine este vorba de performanta si munca in folosul mediului”, a declarat Nuhagic cand a fost intrebat de ce a inventat vLite.
Creatia studentului include optiuni pentru a condensa virtual fiecare componenta a Windows Vista, de la cea mai mica, cum ar fi screensaver-ele miscatoare, la cea mai mare, ca firewall sau Universal Plug si Play.
In timp ce compania Microsoft recomanda utilizatorilor sa pastreze 15GB din spatiul de pe hard-disk pentru instalarea sistemului de operare, fanii lui Nuhagic se lauda cu restrangerea acestui spatiu intr-un fisier cu o marime de 515MB care nu ocupa decat 1,4GB pe hard.
Un utilizator a reusit sa condenseze Windows Vista Home Basic intr-un fisier 526MB.iso si sa-l instaleze intr-un dispozitiv virtual care foloseste numai 1,3GB din spatiul de pe drive.
„Nu a fost usor sa creez vLite”, a afirmat Nuhagic. Dar timpul pe care l-a petrecut pentru a realiza acelasi lucru cu ajutorul predecesorul sau nLite, care ar fi condensat intr-un mod similar Windows 2000 si Windows XP, a fost recompensat.
Data: 2008-02-04Autor: Cristina Moldoveanu
Despre: Editor Online PcWorld
Link-ul articolului:
http://www.computerworld.ro/index.php?page=node&id=12967
De aici puteti descarca programelul vLITE:
http://www.vlite.net/download.html
vineri, 11 ianuarie 2008
Ce este ITIL ?
Pe plan internaţional cea mai cunoscută metodologie de a organiza o direcţie IT pentru a fi eficientă, orientată către business, care să aducă valoare şi să câştige încrederea managementului, a zonei de business, este metodologia ITIL (IT Infrastructure Library) cu cele doua componente esenţiale, Service Support şi Service Delivery.
Cadrul ITIL a apărut din 1978 şi a fost iniţiat de Ministerul Apărării al Marii Britanii pentru a crea un mediu consistent de Management al Serviciilor IT bazat pe „cele mai bune practici”. În timp acest cadru s-a dezvoltat într-un standard construit şi întreţinut de organizaţia ITSM – o organizaţie non-profit reprezentată în multe ţări, îmbunătăţind, menţinând şi adaptând acest cadru „celor mai bune practici”.
O organizaţie ce aplică ITIL poate fi certificată în acord cu standardele ISO-20000 sau BS-15000.
Cadrul standard pentru managementul serviciilor IT (IT SM-IT Service Management) este descris într-un set de manuale, fiind construit pe 3 piloni principali :
Cele mai bune practici: bazate pe abordări şi metode verificate; nu teorii, ci un ghid practic pentru a administra organizaţia IT.
Orientarea pe procese: descrie un set de procese intercorelate cu activităţi, roluri şi responsabilităţi. Nu sunt menţionate departamente (care este posibil să acţioneze ca insule), ci un workflow eficient şi eficace în cadrul organizaţiei.
Focalizarea către clienţi: serviciile sunt oferite tocmai pentru ca exista o cerere din partea clientului nostru ; deci, alinierea la nevoile şi cerinţele clientului este crucială.
Cele mai importante procese ITIL sunt:
1. Managementul nivelului de furnizare a serviciilor
2. Managementul financiar al serviciilor IT
3. Managementul disponibilităţii serviciilor IT
4. Managementul continuităţii serviciilor IT
5. Managementul capacităţii de furnizare a serviciilor
6. Biroul de suport al serviciilor IT
7. Managementul incidentelor
8. Managementul problemelor
9. Managementul schimbării
10. Managementul implementării serviciilor
11. Managementul configuraţiilor
12. Managementul securităţii
În toată zona europeană, ţările adoptă ITSM şi procesele ITIL. Interesant este faptul că adaptarea sistemului de standardizare a proceselor este mai lentă în Europa de Vest decât în Europa de Est. În Europa de Vest sunt foarte multe sisteme vechi, pe când în Europa de Est nu sunt, de aceea le este mai greu vesticilor să adopte noi sisteme şi să le integreze cu cele vechi.
Ca şi mediul informatic, cadrul ITIL nu este fix, el se îmbunătăţeşte continuu, în acord cu tendinţele şi evoluţia pieţei, incluzand instrumente noi pentru managementul serviciilor, dar şi funcţionalităţi de monitorizare şi raportare.
Spuneam că ITIL este baza pentru certificare în baza standardelor ISO/IEC 20000 şi BS 15000. ISO/IEC 20000 este primul standard internaţional privind managementul serviciilor IT, bazându-se şi înlocuind standardul britanic BS 15000. Standardul este focalizat pe o abordare integrată orientată pe procese, având drept unic scop furnizarea efectivă a unor servicii gestionabile, care să îndeplinească atât cerinţele business-ului, cât şi ale clienţilor (beneficiarilor).
ISO/IEC 20000, adoptat în decembrie 2005, este compus din două părti: specificaţii pentru “mangementului serviciilor IT” şi un cod de practici pentru managementul serviciilor.
Cadrul ITIL, împreună cu noile dezvoltări din versiunea 3, precum şi noua schemă de certificare ISO/IEC 20000, oferă companiilor o oportunitate de a beneficia de ultimele „cele mai bune practici“ şi expertiză în domeniul managementului serviciilor IT.
Inainte de a incepe implementarea unui IT Infrastructure Library, trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte. Acestea ar fi:
1. Aveti o viziune clara asupra ce incercati sa faceti si unde vreti sa ajungeti.
2. Obtineti sponsorizarea sefilor.
3. Comunicati cu afacerea si al departamentul IT si le obtineti acordul.
4. Determinati cea mai buna oportunitate pentru beneficii, sau unde puteti crea beneficii imediate pentru afacere, si incepeti de acolo.
5. Intelegeti unde va aflati – inspectati indicatorii de performanta si determinati tendintele afacerii.
6. Stabiliti metrici simple pentru a calcula si comunica imbunatatirea serviciilor.
7. Adoptati o comunicare axata pe afacere pentru managementul si distributia serviciilor.
8. Ganditi pe termen lung si va asigurati ca procesele sunt integrate.
9. Nu pierdeti din vedere viziunea (pasul 1) si verificati constant progresul spre acel scop.
Site-ul oficial:
http://www.itil-officialsite.com/home/home.asp